Vi har 30-40 % lavere priser på tandkroner og tandbroer


Hos os koster en enkelt almindelig porcelænskrone (eller ”metal-keramisk” tandkrone)  4.480 kr./stk, ekskl. bedøvelse og røntgen. (Normalprisen i Aarhus omegn ekskl. røntgen og bedøvelse for en tandkrone er ca. 6.000 kr.) 

Special-tandkroner i zirkon eller andre materialer koster minimum 1.000 kr. mere per tandkrone.

Priser indeholder ikke plastfyldninger og stifter, som kan være nødvendige, før man kan gå i gang med kronebehandlingen! 

Vær opmærksom på at vores studierabat kan kombineres med disse tilbud/rabatter på tandkroner! Hvis du ønsker studierabat, så gælder vores normale priser!

 

Vi giver mængderabat


Du kan få 500 kr. i rabat på hver tandkrone.
Tilbuddet gælder hvis du får lavet 2 tandkroner samtidig (samme forløb, samme aftryk til begge).

Hvis du skal have lavet tre eller flere kroner, så er der 1.000 kr. i rabat per styk, men kun hvis de bliver lavet samtidig.

 

Vores Garanti


Der gives 5 års garanti på tandkroner og tandbroer. Vær dog opmærksom på:

  • Garantien bortfalder, hvis man ikke regelmæssigt kommer til undersøgelse og tandrensning.

  • Garantien dækker ikke skader, som opstår ved tygning på hårde genstande i mad eller ved ulykker.

  • Garantien gælder kun på kronen/broen, dvs. hvis tanden under kronen flækker, får et hul eller betændelse, så dækker garantien ikke udgifter.

  • Mindre porcelænsfrakturer kan opstå og de repareres (baseret på anbefalinger hørt bl.a. på Årskursus 2016) med plast. Kronen skiftes kun, hvis den ikke kan repareres. En sådan mindre porcelænsfraktur har ikke betydning for kronens ”levetid”.

 

Spørgsmål og svar angående tandkroner og broer


Hvad er en tandbro?
Hvis man har mistet en eller flere tænder kan en bro erstatte dem. Broen er kunstige tænder på række, der sidder permanent fast til de naturlige tænder (eller i implantater).

Hvad er en tandkrone?
En krone er en kunstig tand, der kan sidde fast som en hætte over tænder, hvis de er i risiko for at flække. Det kan være f.eks. rodbehandlede tænder, tænder med store fyldninger eller på knækkede tænder. Man kan få kroner på misfarvede tænder grundet æstetik. Kroner beskytter mod forfald og dækker den svage tand. Materialer kan være porcelæn, zirkonium, en kombination af metal eller zirkonium med påbrændt porcelæn eller guldlegeringer.

En bro kan:
Holde dine tænder på plads og undgå at de flytte sig, hvis du har mistet en eller flere tænder i forvejen. Tænderne kan nemlig godt flytte sig, hvilket kan give mange problemer. Bl.a. forkert bid, overbelastning, besvær med at nå overflader og øget risiko for tandkødsproblemer. En bro vil holde tænderne på plads, og udover det vil den udfylde pladsen mellem tænderne.

Fordele ved en bro:
• En fast, permanent løsning
• En bro kan laves uden implantater (i knoglen)
• Tager kortere tid at få lavet (typisk 10-14 dage) og er billigere end implantater

Forløbet
Din tandlæge vil bedøve tanden/tænderne som skal bruges som bropiller. Hvis broen skal sættes fast på implantater, behøver man ikke at blive bedøvet. Skal broen sættes fast på dine egne tænder (ikke på implantater), slibes disse ca. 3 mm. i højden og 5-6 mm. i bredden, så der bliver plads til porcelæn og de kunstige tænder. Tandlægen tager et aftryk, hvorefter en tandtekniker vil lave en gipsmodel og den færdige bro på den. Som regel vælger tandlægen og patienten farven til kronen/broen i fællesskab, før tandteknikeren går i gang med at lave broen/kronen.
 

Kronen/broen limes fast
Mens patienten venter på kronen eller broen har hun en midlertidig krone på alle de forberedte tænder. Midlertidige kroner beskytter tænder samt dækker mangel. Denne midlertidige løsning sidder dog ikke så godt fast som den permanente, da den skal jo fjernes efter ca. 10-14 dage. (I specielle tilfælde op til 21 dage.) Når den permanente krone eller bro er færdig, er det tid til at tandlægen tjekker, at broen slutter ordentligt til og at biddet er som det skal være, før broen/kronen må cementeres (limes) fast til de slebne/forberedte tænder. En gang imellem skal man justere lidt på højden af kronerne, før de passer 100 %.

Er der smerter efter en krone-/brobehandling?
Efter behandlingen kan der forekomme ømhed rund om tanden/tænderne og spændinger i de berørte tænder. To tabletter almindelig Pamol/Panodil kan være nødvendig til at lindre smerterne. Husk altid at læse og følge instruktionerne i medicinens pakke. I tilfælde af kraftige smerter som ikke reagerer på håndkøbsmedicin, skal man henvende sig til tandlægen igen.

Der er altid risiko for rodbehandling
Nogle gange reagerer tænderne med smerter på kronebehandlingen. Der kan opstå betændelse i tanden efter tandlægen har slebet dem. I sjældne tilfælde, hvor tandlægen vurderer, at en rodbehandling er nødvendig, foretages en rodbehandling. Behovet kan opstå senere, helt op til 6 måneder efter endt behandling. Rodbehandling er en almindelig risiko af krone-/bro-behandlingen og derfor er rodbehandling på patientens egen regning. Tænder skal som udgangspunkt ikke rodbehandles før krone-/bro-behandling. Ikke-rodbehandlede tænder er stærkere.

Hvad kan man evt. føle efter de nye tænder er på plads?
Tænder med ny krone eller bro på kan være følsomme overfor kulde i et par uger. Overfølsomhed kan mindskes med specielle tandpastaer. Ømhed ved tandkødet er også ganske normalt de første par dage. Men hvis disse gener blive ved eller blive værre, skal du kontakte din tandlæge.

De kræver daglig pleje, ligsom dine egne tænder
Tænder med kroner eller bro på kan også få hul (caries) og tandkødet rundt om disse tænder kan også få paradentose (parodontitis). Derfor er det meget vigtigt, at man børster disse tænder med tandbørste minimum 2 gange dagligt, samt bruger tandtråd eller mellemrumsbørster minimum en gang dagligt. Hvis man få et hul i tanden med krone på, eller der opstår paradentose ved tanden, er behandlinger af disse ikke indenfor garantien (og kan evt. betyde, at man skal starte forfra).

Skal jeg have tandkrone eller tandbro?
Hvis nabotænderne er sunde og raske, og du ikke mangler tænder, så skal man vælge en enkelt krone. Kroner kræver ikke nødvendigvis, at man skal slibe i andre tænder.